Variációk otthonainkban: a modern beltéri ajtókA modern beltéri ajtók igen sokszínűek lehetnek. Ezt köszönhetik a különféle felhasznált technológiának, és anyagoknak is. A továbbiakban megkísérlem bemutatni a legnépszerűbb termékeket a piacon, különös tekintettel az MDF-ből készültekre.

 

Egy nyílászáró sokféle anyagból készülhet. Ott van a megszokott műanyag az ablakok és bejáratok esetén, vagy akár fém a gyárak területein. Otthonunkban legnépszerűbbek a fából készült darabok. A fa remekül néz ki ugyan, de sajnos sok baj lehet vele. Egyrészt elvetemedhet, így nehezen csukódik és nem illeszkedik úgy, mint újkorában, másrészt természetes színe is megfakul, ha nem lakkozzuk rendszeresen. Az ára is meglepően magas lehet egy valóban minőségi fajtának.

 

Ezeken a problémákon hivatott segíteni az MDF. Az MDF egy átlagosnál keményebb és erősebb farostlemez, ami jelentősen olcsóbb, de emellett ugyanolyan tartós, mint bármi más. Az utóbbi 20-30 évben ez vált a legnépszerűbb anyaggá a térelválasztók közt. Éppen ezért a modern beltéri ajtók is ebből az anyagból készülnek a legváltozatosabb formákban.

 

Ebben a tekintetben többféle típust különböztetünk meg. Az első és egyben anyagilag a legkedvezőbb a Premier beltéri ajtó családunk darabjai, amelyre ragasztva kerül fel a dekorfólia, ezáltal megspóroljuk vele a laminálást, és így is egy tartós, kellemes kinézetű terméket kapunk.

A LEGKEDVELTEBB MODERN BELTÉRI AJTÓ KIVITELEK:

 

A CPL és a Prémium CPL kivitelek már komolyabb terhelést is kibírnak, legyen az felszíni sérülés vagy nedvesség. Ezeket teljesen egyedi dizájnnal és méretben is rendelhetjük, ami igazán hasznos lehet, ha lakásunk nem sablon szerint épült.

 

Ugyanez igaz a Festett ajtóra, viszont ezek természetesen nem csak a tradicionális fautánzatok árnyalataiban, hanem a RAL színskála bármely színében pompázhatnak. Ezt természetesen mi magunknak is kiválaszthatjuk, hogy akár a falak hangulatához is igazíthassuk.

 

A modern beltéri ajtók olcsóbban is készülhetnek ugyan, de minőségük ugyanolyan jó, mint az ódon daraboké. Ha kíváncsi a részletekre, további érdekes cikkeket találhat nálunk a különféle típusok témájában is. Ha vásárolni szeretne, esetleg kérdése van még, a megadott elérhetőségeinken bátran lépjen velünk kapcsolatba!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!