Gipszkarton falba beépített beltéri ajtóA gipszkarton falba az ajtó beépítése a könnyűszerkezetes házak elterjedése miatt egyre gyakoribbá vált az elmúlt években. Ügyfeleink többsége viszont irodaházak, kórházak, közösségi házak, ahol szinte kivétel nélkül gipszkarton falakkal oldják meg a térelhatárolást.

 

Gipszkarton fal

A gipszkarton falnak van egy beépített alumínium profil váza, mely a különféle építészeti rendeletek szerint kerül mindig kialakításra (vastagság, erősség, súlykorlátozás, stb.). Az alumínium profil vázat már úgy is lehet kérni, hogy már eleve bele van építve az ajtótok, tehát az esetek többségében nincs szükség semmilyen további szerelésre, egyszerűen csak fel kell rá akasztani az ajtót.

 

Mire érdemes figyelni az ajtó és az ajtótok esetében, ha gipszkarton falba szeretnénk őket beépíteni?

Főként arra, hogy az ajtólaphoz tartozó zsanérok és kilincs helyek passzoljanak a tok szabvány méreteihez.

Amennyiben nincs beépítve tok, akkor bármilyen tokot vagy belső ajtót választhatunk, amely passzol az aktuális szabványoknak. Nincs szükség speciális ajtóra vagy tokra, mert ugyanolyan módon történik a beszerelés, mintha tégla falba építenénk be egy tokot vagy ajtót.

A gipszkarton nem egyenetlen – mint például egy tégla fal. Így mindig, mindenhol ugyanakkora a falvastagság. A tok és a fal mindíg szépen egyenletesen passzol egymáshoz. Nincsenek nagy hézagok a tok és a fal között. Egyenetlen falazatoknál ha a mesterek nem figyeltek a minőségre ez nagyon csúnya tud lenni.

A LEGKEDVELTEBB GIPSZKARTON FALBA BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI AJTÓ TÍPUSOK:

 

A teljes beltéri ajtó kinálatunkat megtekintheti, ha IDE KATTINT!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!