Mit érdemes tudni az MDF ajtóról?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy tömörfa ajtó vagy a modern MDF ajtó a jobb választás. Olvasson tovább, hogy megértse a főbb különbségeket, s meg tudja hozni az optimális döntést a beltéri ajtó kiválasztásához.

 

Mi az az MDF?

Az MDF az angol Medium Density Fibreboard kifejezés rövidítése, mely magyarul Közepes Sűrűségű Farostlemezt jelent. Az MDF fa-agglomerált lap nagy nyomás segítségével farostból és ragasztóanyagból, préseléssel készül.

Az MDF megjelenése korszakalkotó innováció volt a bútoriparban. Megjelenésével olcsóbban, sokkal több féle bútort lehetet előállítani, többnyire festett felülettel. Később a bútorgyártásból fejlődött ki az MDF ajtó is. Kezdetben festett később fóliás felülettel.

Az MDF egy nagyon jó faipari alapanyag, a fa összes hibáját, – nedvesség, erezet, feszültség kizárja és így egy nagyon jó bútoripari alapanyagot képez. Szépen, pontosan vágható, könnyen felületkezelhető.

 

Az MDF ajtó tulajdonságai

 • Minden alkatrésze MDF-ből készül.
 • Magában hordozza az MDF pozitív tulajdonságait: nagy szilárdságú, feszültségmentes, ideális nedvesség tartalmú, amely hosszú élettartamot és kiváló megbízhatóságot jelent.
 • Az MDF ajtó nem tömör MDF. Kívül 6 mm-es MDF réteg, közepén 30 mm-es MDF váz jó hőszigetelő hatású papírráccsal és lyukfuratolt faforgáccsal, amelyet újabb 6 mm-es MDF lap borít.
 • Nagy szilárdságú, ellenálló, de mégis könnyű.
 • Egyedi igényekre szabható.
 • Lehet festett és vákuumfóliázott.
 • Utólag szerelhető tokos, így egyedi méretben készülhet, a fal méretéhez igazodik minden esetben és mérettől függetlenül ugyanaz az ára.
 • Rengeteg anyag, felület és minta választható. Akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók.

A LEGKEDVELTEBB MDF BELTÉRI AJTÓ TÍPUSOK:

 

MDF ajtók felületkezelése

Az MDF ajtóknál kétféle felületkezelést alkalmaznak:

 • Festés:

  Festőkamrában 2 réteg alapozót kap, amelyet felcsiszolnak, majd erre jön a fedő festés. A RAL színskála nagyon széles színválasztékot kínál, mégis a fehér színű a legelterjedtebb festett MDF ajtó. A teljes festett MDF ajtó választékunkat IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

Az MDF ajtó ára

A natúr MDF ajtó egy közepesebb fenyőajtó árával egyezik meg. A festett MDF ajtó egy kicsit drágább, de előnye, hogy felület kezelni már nem kell soha többet, amellyel viszont a fenyőajtó költségeinél még számolni kell.

Minőségben megfelel egy fenyőajtónak, vagy még jobb is annál. Az MDF ajtó ár-érték aránya nagyon jó. Meggyőztük? Esetleg még maradt kérdése? Keressen bennünket elérhetőséginken!

 

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!