Mindenekelőtt fontos tisztázni, hogy milyen ajtótok típusok léteznek és melyiknek mi az előnye vagy hátránya.

 

Milyen ajtótok típusok léteznek?

Az egyszerűség kedvéért két fő csoportra osztjuk az ajtótok típusokat, hogy könnyebb legyen átlátni a két fő különbséget.

 

Mit érdemes tudni a gerébtokos ajtóról?

● Átfogó vagy UTH tok

Ez egy olyan esztétikusan beilleszthető és praktikusan kialakított tok, amely utólag beszerelhető. Mivel ez a típusú ajtótok a fal méreteivel megegyező méretben készül, így a tok magja és a borítások teljesen eltakarják az elhelyezési hézagot.

● Geréb vagy blokk tok

Régi kialakítású, ma már csak az olcsó ajtók kaphatók ezzel, utólag is beszerelhetők, de ebben az esetben a szerelési hézagot szegőléccel kell eltakarni. Egy gerébtokos ajtóhoz általában 10 m szegőléc szükséges, ami az ajtó árát tovább drágítja.

 

A gerébtokos ajtó hátrányai

A gerébtokos ajtó régi típusú megoldás, ma már csak a legolcsóbb ajtókhoz használnak gerébtokot. Már csak barkácsáruházakban lelehetőek fel. Javasolt elkerülni. A gerétokos ajtó beépítése a falazással egyidejűleg történik, majd rávakolnak, végül szegőlécekkel borítják. A gerébtok cseréjéhez bontásra van szükség. További hátránya, hogy vetemedik és felületkezelni is szükséges. Csak küszöbös kialakítású lehet. A felhasznált alapanyag nagyon gyenge minőségűek. Lakásokba, irodákba nem ajánljuk. Olyan helyeken jöhet szóba az alkalmazásuk, ahol megfelel az alacsony minőség is.

 

Mit ajánlunk az olcsó, gyenge minőségű gerébtokos ajtó helyett?

Ha az ajtó ára miatt választanánk, gerébtokos ajtó beépítése helyett, javasoljunk inkább a prémium dekorfóliás ajtót.

 

A LEGKEDVELTEBB PRÉMIUM DEKORFÓLIÁS BELTÉRI AJTÓ TÍPUSOK:

 

A prémium dekorfóliás ajtó előnyei:

  • Utólag szerelhető tokkal készül.
  • Nem kell felületkezelni.
  • Nem vetemedik.
  • Modern megjelenésű.
  • Sokkal nagyobb szín- és formaválasztékban elérhető, mint a gerébtokos ajtó.
  • Kedvező ár-érték arányához jó minőség társul.

 

Kínálatunkban megtalálja a teli és üveges kialakítású prémium dekorfóliás ajtókat is, amelyek számtalan szín és mintázata hozzájárul, hogy hosszú évekig ne csak egy funkcionális eszköz legyen otthonában, hanem a berendezési stílussal harmonizálva ékesítse azt. Ne kössön kompromisszumot, ha ajtóról van szó, van jobb választás a gerébtokos ajtónál, alig magasabb árakon, mely árkülönbségek el is vesznek a két ajtó beépítésének technológiai különbségéből adódó költségkülönbségekkel. 

 

Nézze meg prémium dekorfóliás beltéri ajtó kínálatunkat, és válasszon időtálló, modern ajtót otthonába!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!