Milyen kapcsolat van a beltéri ajtók és a lakberendezés között?Ha jobban belegondolunk, a beltéri ajtók kifejezetten fontos részei egy lakásnak, nem csupán funkcionálisan, hanem esztétikai, lakberendezési szempontból is látványos elemei a ház belsejének.

Amellett, hogy elvárjuk, hogy hosszú éveken át hibátlanul működjenek, kibírják a számtalan nyitást, zárást, becsapódást, illeszkedniük kell a lakás összképébe is.

Ez nem azt jelenti, hogy minden egyes ajtónak teljesen ugyanolyannak kell lennie, mivel egy termékcsaládon belül kis változtatásokkal eltérő, mégis egységes összképet alkothatunk.

 

 

Milyen ajtó típusok állnak rendelkezésre?

Lakberendezési szempontból nézve a komolyabb termékek felé kell venni az irányt. Javasoljuk a CPL, festett, furnér és a vákuumfóliás termékeink megtekintését, melyeket ide kattintva érhet el. Érdemes még a minőségi fenyőajtókon is elgondolkozni, amennyiben ez összhangban van a lakás stílusával. Termékeink széles variációs lehetőséggel bírnak, így a bútorral, függönnyel, fal színével biztosan harmonizálni fognak.

Ami az ajtó színeket illeti, bő színválasztékkal várjuk kedves ügyfeleinket, de igény szerint famintázatot, vagy homogén felületet is elő tudunk állítani. Festett ajtóink kizárólag egyszínű kivitelben állnak rendelkezésre, a megrendelések közel 90%-a fehér színre érkezik, de a RAL skála bármely színében rendelhetők termékeink. Az elegáns furnér termékcsalád esetében a feldolgozott fa színe és mintázata már megadja az ajtó kinézetét, amin lakkozással, pácolással tudunk kis mértékben változtatni.

 

Modern megoldás – az üvegajtó adta lehetőségek

Az üvegajtót a korszerű nyílászárók között, különösen lakberendezési szemszögből, mindenféleképpen meg kell említeni. Az üvegajtó rendelése már egy kicsit nagyobb bátorságot igényel, de különösen vizes helyiségekbe jó szívvel ajánljuk. A fém zsanéron és kilincsen kívül maga az ajtó teljesen üvegből van, leginkább 8-as vagy 10-es edzett biztonsági üvegből készül, hogy a balesetek kockázatát a minimálisra csökkentsük.

Az üveg lehet teljesen átlátszó, opálos, savmart is. Tetszőleges minta is kérhető rá, de a legésszerűbb választás, ha a terméket víztiszta változatban rendelik meg, majd a teljes felületet fedő dekorfóliát tetetnek rá. Így már nem lesz átlátszó, s amennyiben megunták a mintázatot, bármikor újat lehet rendelni, az ajtó cseréje nélkül. Ez egy igazán praktikus és logikus megoldás.

 

Kis helyiség – helytakarékos megoldás tolóajtóval

Szintén modern megoldásnak számít a tolóajtó beépítése. Sokan kényszermegoldásnak használják, amennyiben olyan kis helyiségre szeretnének ajtót, ahol a nyitáshoz szükséges terület jelentősen lecsökkentené a rendelkezésre álló teret. Amellett, hogy lakberendezési szempontból indokolt, ez a változat is lehet esztétikus.

Itt inkább a térelválasztó funkciója domborodik ki, mivel nem zár tökéletesen, így a hangszigetelése sem hasonlítható össze egy hagyományos ajtóéval. A fal síkjában vagy az előtt tolódik, a nyitott állapothoz szükséges helyet biztosítani kell a fal előtt. Nem ajánlott WC-hez, fűtetlen helyiséghez tolóajtót szerelni.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy minden termékünk utólag szerelhető tokkal kerül forgalomba, így az építkezés vagy felújítás végén kell csak felszerelni, ezzel is védve azokat a koszolódástól és a sérülésektől.

Amennyiben Ön egy profi lakberendezőt bíz meg a nyílászárók kiválasztásával, nem fog csalódni, de kollégáink is készséggel állnak rendelkezésükre. Ezeket a termékeinket egyedileg, megrendelésre készítjük, így a gyártási idő várhatóan 2-6 hétig terjedhet.

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!