Megszívlelendő tanácsok beltéri ajtó vásárlásáhozMég a tervezés során érdemes előre gondolkodni, hogy az ajtó vásárlás ne érjen senkit kellemetlen meglepetésként. Egy ingatlanban a bejáratin kívül számos szoba ajtó is található, melyek kiválasztása szintén fontos, hiszen nagy valószínűséggel évtizedekig fogjuk nézni, használni őket. Nézzük, milyen hasznos tanácsokat adhatunk az érdeklődőknek!

 

1. Hová kerül az ajtó?

Az egyik legalapvetőbb kérdés, hogy a megvásárolni kívánt termék magánházba, vagy valamilyen közintézménybe kerül. A közintézmények esetében a nagyobb teherbírású változatokat javasoljuk, mivel azok értelemszerűen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, napi szinten jóval több ember használja, nyitja-csukja őket. Ilyen esetekben minimum CPL vagy erősebb beltéri ajtó ajánlott.

Közintézményeknél javasolt a fémtokkal történő szerelés, szintén a tartósság miatt, illetve itt fordul elő leggyakrabban, hogy gipszkartonból van a fal, ezért a gipszkarton tokról se felejtkezzünk el!

Magánház, vagy -lakás esetén is fontos a strapabíróság. Természetesen minden termékünk tartóssága kiállja az idő próbáját magáncélú felhasználás esetén is, s nem azért mert élettartama alatt jóval kevesebbszer használják őket.

 

2. Milyen legyen a felülete?

Két úton lehet elindulni: natúr, vagy nem natúr. A natúr fa nyílászáró esztétikus és talán a leginkább természethű választás, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy az ilyen nyílászárók felületkezelést igényelnek, melyet néhány évente – ismét csak használattól függő gyakorisággal – meg kell ismételni. Egy fürdőszoba ajtó esetén talán még gyakrabban is, hiszen a pára és a víz jelentősen lerövidítheti a problémamentes időszakot, valamint magának a nyílászárónak az élettartamát.

Inkább másfajta változatokat javaslunk, a furnér, CPL, festett, stb. termékeink közül mindenki megtalálja a számára megfelelőt, s ráadásul rengeteg variációs lehetőség közül választhat, úgymint minta, szín, üvegbetét, marási minták. Minden egyéni igényt lehetőségünk szerint teljesítünk, a vágyaknak csak az esztétika és az anyagi lehetőség szab határt.

 

3. Számít a méret!

Ebben az esetben is két választási lehetőségünk van: Szabványméretű, vagy egyedi méretű terméket szeretnénk. Dekorfóliás termékeinket, melyeket ide kattintva tekinthet meg, csak szabványméretben forgalmazzuk. Főleg felújítási munkálatok kapcsán merül fel az egyei méret igénye, aggodalomra azonban semmi ok nincs, hiszen ezen termékeinket a szabványméret mellett felár nélkül gyártjuk egyedi méretben is.

 

4. Gyártási idő

Ahogy vásárlóinknak, nekünk is célunk minél hamarabb legyártani és kiszállítani a megrendelt termékeket. Teli, dekorfóliás termékeket akár 1-2 napon belül is tudunk szállítani, az üvegbetétesekre 1-2 hét gyártási időt kérünk. A többi termékből a számos variációs lehetőségnek köszönhetően nem tartunk raktárkészletet, hogy Ön pont olyan terméket kaphasson, amilyet megálmodott.

Ezek gyártási ideje jellemzően 2-6 hét. Az ingatlanon belül természetesen lehet variálni, hogy a szobák ajtói kis mértékben különbözzenek a fürdőszoba, konyha, s egyéb helyiségek ajtóitól, de az egységes összkép érdekében azt tanácsoljuk, hogy az alapmodell minden esetben ugyanaz legyen

Emellett szintén hasznos tanács, hogy ami jó ez egyik helyiségbe, ugyanaz a kategória meg fogja állni a helyét más szobákban is, nincs különbség közöttük. Egy kivétel azért van, ha egy fűtetlen garázst és egy fűtött helyiséget választ el egy nyílászáró, ebben az esetben javasoljuk a hőszigetelő réteg és a merevítő keret megrendelését is a vetemedés ellen.

5. Milyen tokot válasszak?

Cégünk minden ajtóhoz az utólag szerelhető kivitelt forgalmazza, melynek előnye, hogy csak a festés, burkolás után, minimális szerelést igényelve összerakható. Már a legolcsóbb, dekorfóliás modelleket is ilyen tokkal szállítjuk. A konyha ajtó esetében szokott előfordulni, hogy csak keretet rendelnek.

 

6. Milyen tartozékok vannak benne az árban?

A cégünk által forgalmazott nyílászárókat kilincs nélkül szállítjuk. Így Önnek lehetősége van – az ajtóhoz hasonlóan – saját ízlésének megfelelőt választani. Minden más, beleértve az üvegbetétet is, benne van az árban.

 

+1 tanács, amiért érdemes minket választani

Az általuk forgalmazott termékek nem igényelnek felületkezelést. A fehér festett ajtók sem, mivel minőségi, időtálló festékkel kezeljük a felületet. Így Ön gondtalanul és sokáig használhatja termékeinket. Várjuk szeretettel bemutatótermeinkben!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!