premium klasszik juhar feluletu belteri ajtokHa nyílászárókról beszélünk, panelházak esetén általában két dologról esik szó: ablakoknál műanyag, belül pedig MDF. Ennek jó oka van: a beltéri ajtók panellakásba építése nagyon gyakori manapság, hisz ezek minden igényt jó áron tudnak kielégíteni. Szépek, tartósak és rendkívül költséghatékonyak is. Róluk szól mai cikkünk.

A fa igen drága dologgá vált az idő előrehaladtával. A farostlemezhez sokkal kevesebb anyag kell, és ezért olcsóbban előállítható, ráadásul szinte teljesen igénytelen. Épp ezért ez az, ami nagy fejlődésen ment keresztül, és szinte mindenhol alkalmazzák. Az MDF ugyanakkor nem egyszerű farostlemez: kisebbre aprított, nagyobb sűrűségű, gyantával kevert rostokból áll, így sokkal strapabíróbb annál. A hagyományos, szépen megmunkált fát is helyettesíteni tudja ha laminálják, ráadásul lakkozni sem kell. Nem csoda, hogy sokkal népszerűbbé vált az előző évszázadban, és a mai napig növekszik népszerűsége. Ennek köszönhető, hogy beltéri ajtók panellakásba sok helyen csak ebből az anyagból rendelhetők.

Kevesebben foglalkoznak a fával, hisz ára miatt sokkal kisebb az igény rá. Az MDF olcsósága szinte semmilyen hátrányt nem jelent, és az egyszerűbb fajták is ugyanolyan jók lehetnek, mint a legdrágábbak. Az elérhető típusok közül legnagyobb különbség a külsőben van, ezen a téren viszont igen változatosak. Lássuk most ezeket! 

A festettek magukért beszélnek: ezek az ajtók több porfesték réteget kapnak, hogy sokáig sérülés- és repedésmentesen tündököljenek lakásunkban. A prémium modern és a prémium klasszik termékeink széles választékában mindenki megtalálja a neki tetsző színt és formát – a fiataloktól kezdve a nyugdíjas korosztályig. Különböző ízlésű vásárlók számára ajánlott, de amint látható: legfőbb eltérés köztük a felhasznált anyagokon kívül csak a külsejük.

Egy valami közös az összes felsorolt típusban: sokféleképpen testre szabhatók. Ha megtekinti bármely katalógust, rengeteg színt, mintát talál, de akár saját dizájnt is összeállíthat. Mindegyikbe mintát marathat, tehet rá krómcsíkot, üvegbetétet, vagy akár olyan praktikus elemeket is, mint a szellőzőnyílás, a hőszigetelő betét, vagy szükség esetén a küszöb. Intarziásan is elérhető sokféle mintázatban, és akár edzett üveg sem kizárt az esetében, amivel igen látványos hatást érhetünk el.

A festett darabok színét is kikevertethetjük saját magunk. Fantáziánknak legfeljebb pénztárcánk szabhat határt. Fontos említést tenni a méretekről, ugyanis a beltéri ajtók panellakásba építésekor néha meglepetések érhetnek bennünket. Szerencsére ezt már előre kiküszöböljük előzetes ingyenes felmérésünk során. Nem szabványos nyílások sem jelentenek gondot egy bizonyos határig, de sima, egyszárnyú termékek is elég szélessé tehetők, még tolószékes felhasználók számára is.

Ha beltéri ajtók panellakásba szükségesek önnek, a legjobb helyen jár, ugyanis a fentebb említettek mindegyike elérhető nálunk kedvező áron. Ezekben a modern és költséghatékony megoldásoknak hála rengetegen gazdagodtak már minőségi nyílászárókkal, melyek azóta is megállják a helyüket.. Jelentkezzen az adott elérhetőségeken, és kérjen további információkat az árakról és a választékról. Keressen minket bátran!

Panellakásba való MDF beltéri ajtókínálatunkat megtekintheti az alábbi képekre kattintva:

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!