Ismét népszerű a fehér beltéri ajtóA magyar hagyományokban különleges szerepe van a nyílászáróknak, amelyekkel elkerítettük házaink nyílásait, hogy megvédhessük magunkat a kinti környezet káros, vagy idegesítő behatásaitól. Múltunk falusi, kisvárosi alapjai között ott van egy kép, amely erősen beleégett rengeteg ember emlékezetébe, ez pedig nem más, mint az egyszerű színre mázolt berendezések tömkelege, fehéren rikító bútorok, nyílászárók, falak.

A legtöbb ember emiatt nagyon jól ismeri a színes zománcfesték jellegzetes szagát és állagát, de az állapotot is, amibe ezek a mázolt felületek kerülnek pár év használat után. Emiatt, az emberek fokozatosan hagyták el a régi fehér beltéri ajtó alkalmazását például, azonban a termék nemrég visszahódított sok embert. Mi ennek az oka?

Mint rengeteg fejlődési folyamat, ez is részben a modern technika forradalmának köszönhető, annak, hogy ezek a modern, mégis hagyományos jellegű termékek ma már olyan módon készülhetnek el, olyan anyagokból amik teljes mértékben kiállják az idő próbáját. A fehér beltéri ajtó, amelyről most szót ejtünk egy olyan termék, ami szakít a hagyományokkal, mégis tiszteli őket és épít rájuk.

Ez a tény már az anyag milyenségén is látszik: a termék nem természetes fából készül, hanem egy MDF nevű anyagból, ami tulajdonképp afféle mesterséges fa, ami kiiktatja a negatív tulajdonságokat, egyszerűen megmunkálható, és olcsó. Ez alkotja a modern belső nyílászárók alapját, elterjedt és népszerű.

Ebből készítenek keretet, a toknak és a nyílónak is egyaránt: mivel az MDF sűrű, így tömör nyílót készíteni belőle praktikusan szinte lehetetlen, ha nem kisméretű szekrényajtóról beszélünk. Ennek ellenére, a szerkezet nem marad üreges: vagy papírráccsal, vagy valami egyéb anyaggal töltik ki, így erősebb lesz.

Ezután, festésnek vetik alá a lapot, itt kapja meg a színét, amiről az elnevezése is mesél. Több rétegnyi kiváló minőségű szintetikus festéket visznek fel, amelyet a kémikusok úgy tökéletesítettek, hogy sosem sárgul el, vagy pattogzik meg a megfelelő körülmények között.

Valahogy így készül el sokak kedvence, a fehér beltéri ajtó. De ez még nem minden! Ha szeretne még ennél is többet megtudni, nézzen körül oldalunkon, ahol még számos cikket találhat a témában. A teljes kínálatunk megtekintéséhez pedig kattintson ide: fehér festett beltéri ajtók

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!