Hangszigetelt ajtó - már az Ön otthonában is elérhetőA hangszigetelt ajtó használata kiváló megoldás arra, ha az irodákban vagy az otthonokban csendre van szükségünk.

Ez egy egyszerű megoldás arra, hogy megkíméljük magunkat az utca vagy a háztartási gépek zavaróan hangos zajától.

 

Hangszigetelés ajtóra, akár utólag is

Természetesen nemcsak hangszigetelt ajtókat lehet professzionálisan beszerelni, hanem meglévő ajtó hangszigetelésére is van lehetőség. Ehhez különféle zajszigetelési eszközöket használnak a szakemberek:

  • Rés-szigetelő csíkok vagy horonyba rögzített latex rés-szigetelő idomok beépítése az ajtószárnyba és a tokba.
  • Automata küszöb beépítése a szárnyba.
  • Ajtók utólagos zajszigetelése lécekből és / vagy bútorlapból készült keret plusz szigetelő lemezek, szálas hangelnyelő textilbőr borítású anyagok (irodai stílus) vagy zajvédő függöny segítségével.

Fontos megjegyezni, hogy ha mellékhelyiségekben használunk hangszigetelt ajtót, akkor az optimális szellőzés kialakítására is fordítsunk elég figyelmet úgy, hogy ne csorbuljon a hangszigetelés az ajtón: az ajtón megszokott rács-kialakítás helyett inkább használjuk a hagyományos szellőztetést az ablakon át.

 

Hogyan lesz hangszigetelt egy ajtó?

Már meglévő ajtó hangszigetelése megoldható az ajtó felületére elhelyezett szigetelőanyag, illetve az ajtó köré beépített dupla gumicsíkos kialakítással, amellyel lényegesen lehet növelni az ajtó hang- és hőszigetelését.

Amikor viszont valamilyen szabványnak kell megfelelnie egy-egy hangszigetelt ajtónak, akkor erre specialisan készült ajtót szükséges választani. Ezen ajtók gyártóinál elérhető az információ, hogy az adott ajtó hány decibeles szigetelést biztosít, ez alapján lehet kiválasztani az előírásoknak megfelelő nyílászárók közül a számunkra tetsző ajtót.

Ezeket a hangszigetelt ajtókat külföldről lehet beszerezni, így ezek megérkezése több munkanapot vehet igénybe, mint az itthon gyártott hagyományos ajtók esetében.

EZEKBŐL A PRÉMIUM CPL BELTÉRI AJTÓKBÓL IS KÉSZÜLHET HANGSZIGETELT AJTÓ:

Létezik hangszigetelt tolóajtó?

A beltéri tolóajtó nem zár be egy tokszerkezetbe, mert az a fal síkja előtt, vagy a falban fut. Felül a görgőknél is átmegy a levegő, illetve alul az ajtó alatt is. Ezek alatt van egy légrés, ahova a működési mechanizmusa miatt nem lehet betenni automata küszöböt, hogy jobb legyen a hangszigetelés. Amennyiben szigetelést szeretnénk tolóajtóra, annak igen magas az ára, mert a legtöbb kivitelező nem foglalkozik tolóajtó-hangszigeteléssel.

A hagyományos ajtók esetében az alap gumihoz további szigetelő gumit tudunk hozzáadni, hogy jobb legyen mind a hang-, mind a hőszigetelés. Itt egyaránt van lehetőség automata küszöböt használni, illetve az ajtó aljára is lehet a küszöbre gumicsíkot tenni.

 

Hangszigetelt ajtók ára

Mivel egyedi gyártású termékről, illetve teljesen egyedi igényekről beszélünk, így a hangszigetelt ajtók árát nagyban befolyásol az ajtó mérete, típusa, alapanyaga, borítása, a küszöb típusa, illetve az egyedi plusz költségek (belső szigetelőanyag, minták, erezetek, mart kialakítás, extra rétegek, gumicsíkok, stb.).

Amennyiben érdekli Önt a tőlünk rendelhető hangszigetelt ajtó típusok, lépjen velünk kapcsolatba az ajánlatkérő űrlap segítségével, vagy érdeklődjön telefonon a +36 30 321 3901 vagy a +36 30 278 8844-es számon.

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!