Az ország nagyobb településein évtizedek óta lakótelepeken él a lakosság egy része, s ezekben a panellakásokban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű panel beltéri ajtó található. Ma a családok inkább új társasházakba, lakóparkokba, különálló lakásba tervezik az életet, míg a panelbe költözők némi felújítással a maguk ízlésére formálhatják, korszerűsíthetik a megvásárolt ingatlant.

A paneleket sokan elavultnak tekintik, azonban némi ráfordítással valódi 21. századi környezetet lehet belőlük varázsolni. A lakásfelújítás tervezésekor bizonyára felmerül a beltéri ajtó cseréje panellakásban lehetősége is. Válasszon minket, a cégünk kínálatában szereplő bármely beltéri nyílászárót – a dekorfóliás modellek kivételével – be tudjuk építeni! Így Ön választhat a CPL, prémium CPL, festett, modern, klasszik, furnér termékeink közül. Kiemelendő, hogy panellakásba egyedi méretben szükséges rendelni! Tekintse meg kínálatunkat ide kattintva.

Hogyan zajlik a panellakás ajtócsere?

utolag beepitheto ajto

utolag beepitheto ajto

A legfiatalabb panelek már vagy 30 évesek, így nem csoda, hogy a nyílászáróik elöregedtek, már csereérettek. Jó hír, hogy a panelekben kis roncsolással ki lehet szerelni a régi tokot, s a helyére egy utólag szerelhető változatot lehet beépíteni. Így a panel ajtó csere során nem keletkezik sok kosz, törmelék, csupán a régi nyílászárót kell elszállítani. A kiszerelés után különös gondot kell fordítani a pontos méretvételre, mert a paneleknél gyakran előfordult, hogy a terv és a kivitelezés nem fedte tökéletesen egymást, ami még egy érv az állítható tok használata mellett, aminek a használatával a kisebb falhibákat kőművesmunka nélkül lehet orvosolni. A méretvétel és a modell kiválasztása után történik meg a gyártás, majd az ajtó cseréje.

Mik a panel lakások standard ajtóméretei?

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás. A mi esetünkben ahány ház, annyi falnyílás. A panel beltéri ajtó méretek nem felelnek meg a magyar szabványnak, így, mint már fentebb szót ejtettünk róla, egyedi méretben kell gyártani a nyílászárókat. Emellett a falvastagság is változó, akár egy lakáson belül is mutathat eltérést a falnyílás, így minden egyes helyiség bejáratát külön-külön szükséges lemérni. A tok szempontjából ez kevésbé lényeges, a 8 cm-es állítható tok, és az erősebb szegőléc minden problémára megoldást jelent, az ajtó többi méretét viszont pontosan meg kell határozni.

Jó-e a műanyag beltéri ajtó a panellakásba?

Alapvetően nem jellemző ez a típusú felhasználás. A műanyag beltéri ajtók panellakásba nem, inkább kültéri használatra, vagy vizes helyiségek, közületi épületek számára készülnek. Az általunk forgalmazott, fa laminált felületű termékek időtálló kivitelben készülnek, tartósság szempontjából felveszik a versenyt műanyag társaikkal, ráadásul sokkal szélesebb szín és formavilágban állnak rendelkezésre, mint egy sima fehér műanyag változat. Amennyiben mégis a fehér teli kivitel miatt választana műanyag nyílászárót, ajánlom figyelmébe a fehér festett modelleinket akár mintával vagy üvegbetéttel is.

Az általunk forgalmazott számos beltéri ajtó panelba is tökéletesen megfelelő, várjuk szeretettel bemutatótermünkben, hogy lakása mihamarabb megújuljon!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!