utolag-beepitheto-ajtoAz utólag beépíthető ajtó napjaink egyik legnagyobb vívmányai közé sorolható, ami a lakótér kialakításához tartozik. A hagyományos beltéri nyílászárók, amelyek uralták a piacot, napjainkban kezdenek a háttérbe szorulni. Ennek oka, hogy ezeket majdnem egy időben a házzal együtt készítették. Fából alakították ki, így meglehetősen súlyos daraboknak számítanak mai napig. Emiatt is rendelkeznek küszöbbel, hogy erősebb és tartósabb legyen a szerkezet. Azonban ezzel sem lehetett kiküszöbölni az összes felmerülő problémát, mivel a fát nehéz tökéletesen kezelni. A benne található görcsök miatt elvetemedhet az anyag, így előfordulhat, hogy nem lehet bezárni a deformálódás miatt. A vízzel szemben sem ellenálló, mivel ha rosszul kezelték a felületét, könnyedén bedagadhat, ami idővel roncsolni fogja a fát.

Az utólag beépíthető ajtó azonban nem fából, hanem MDF-ből készül, ez az anyag ugyanis könnyedén kezelhető és formálható. A felületét egy jóminőségű fólia, valamint egy lakkréteg borítja, amely megóvja a nedvességtől és a felületi sérülésektől. A szennyeződéseket is gyorsan el lehet távolítani róla. Az elvetemedéstől sem kell tartani, mivel az MDF anyagot faőrleményből és műgyantából készül, így nem találhatóak benne görcsök, amelyek miatt ez bekövetkezhetne.

Szerkezetét tekintve két részre oszthatjuk: a tokra és a lapra. Utóbbit kikönnyítve készítik el, mivel az MDF önmagában nagy fajsúllyal rendelkezik. Ahhoz, hogy könnyű legyen, csak a felszínt alakítják ki az alapanyagból, a belsejét pedig olyan anyaggal töltik ki, amitől megfelelő stabilitással fog rendelkezni. Erre, típustól függően mást-mást használnak, általában papírrácsot vagy faforgácsot. Ennek a megoldásnak köszönhető, hogy a lapot viszonylag könnyű felemelni.

A tok további két részből épül fel. Az egyiket rögzítik a falhoz, a másik pedig takaróelemként szolgál. Festésnél ez utóbbit le lehet venni a helyéről, így könnyebben dolgozhatunk mellette. Szélességét tekintve 32 centiméteres falvastagságig készülnek. A tok küszöbbel nem rendelkezik, azonban ha hiányérzetünk van emiatt, lehetőség van burkolatváltó sínt használni.

Az utólag beépíthető ajtó beszerelése viszonylag kevés időt vesz igénybe. A tokot először faékek segítségével állítják be, valamint purhabbal rögzítik. A folyamat során többször is ellenőrzik a szakemberek a tokot, mivel ez lesz a szerkezet lelke. Ha nincs megfelelően rögzítve, előfordulhat, hogy a lap magától fog nyílni vagy csukódni. Mikor elkészülnek vele, az ékeket eltávolítják, a fölösleges habot eltávolítják, majd felhelyezik a tok második részét. Amint megszilárdul teljesen, fel lehet helyezni a lapot is a helyére. Ezt táskás pánttal oldják meg, amelynek köszönhetően a zsanér nem áll ki a termék síkjából.

A falnyílás méretétől függ, hogy mekkora lesz az utólag beépíthető ajtó. Az új építésű házaknál igyekeznek a magyar szabványnak megfelelő falnyílásokat létrehozni, azonban a régi házaknál ez nem volt elsődleges szempont. Cégünk az egyedi méreteket felár nélkül gyártatja le, így nem kell attól tartania a vásárlóknak, hogy a nem szabványméretű helyre csak magas áron tud beszerezni megfelelő nyílászárót.

Az általunk forgalmazott termékek (CPL, dekorfóliás, festett vagy vákuumfóliás) mindegyike utólag beépíthető ajtó. A méreteken kívül a kinézetüket is a megrendelő igényeire lehet szabni. Hatalmas választék áll a vásárlók rendelkezésére, amelyben biztosan mindenki megtalálja a számára tökéletes beltéri ajtó változatot. Nézzen szét galériánkban, amennyiben pedig valamelyik darab felkeltette az érdeklődését, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!