premium klasszik juhar feluletu belteri ajtokVajon mit rejt a mélység? Amennyiben ezt a kérdést egy óceánjáró fedélzetén tesszük fel, miközben a korlátra könyökölve, koktélt szürcsölgetve, töprengve nézzük a tajtékvizet a lemenő nap fényében, s könnyed szellő borzolja göndör tincseinket, minden bizonnyal a gyermekkorunkban olvasott rémtörténetek jutnak eszünkbe mindenféle csápos, nagy fogú, tapadókorongos tengeri szörnyekről. Persze a valóság egészen más, mint amit elképzeltünk. S vajon mit rejt egy-egy MDF beltéri ajtó a felszín alatt? Itt is előfordulhat, hogy amit elgondolunk, válaszként adunk a kérdésre, valójában köszönőviszonyban sincs a valósággal. Ugyanúgy, ahogy a tenger mélyén sem rejtőznek iszonytató szörnyek, a nyílászárók esetében sem kell rendkívüli dolgokra gondolni. Az igazság egész egyszerűen annyi, hogy préselt MDF lapból alakítják ki a vázszerkezetet, melyet azután különféle felületkezelési eljárással alakítanak át csillogó-villogó, fehér vagy színes, teli vagy üveges termékké, mely után sóvárogva mennek be a vásárlók a cég bemutatótermébe, hogy lecseréljék régi, teli fából készült, mára már elvetemedett, megrepedezett modelljeiket egy ilyen sima és fényes gyönyörűségre.

Az MDF beltéri ajtó előnye, hogy kevésbé vetemedik, mivel a fa rostjait felaprították, ragasztóanyaggal összekeverték és összepréselve megszárították, így azok mindenféle irányban állnak benne, ezért nem tudja a vetemedés elhúzni valamelyik irányba.

Sőt, a szilárdsága is nagyobb, mint hagyományos társaié, ezért a nem könnyített szerkezet kifejezetten ellenálló a fizikai behatásokkal szemben, de annak sem kell aggódnia, aki könnyített változatot vásárol. Ebben az esetben az MDF beltéri ajtó testét hosszirányban furatokkal látják el, majd erre a lyuggatott lapra teszik fel a fóliával, lakkréteggel bevont lapot, s így alakul ki a végtermék, mely kinézetre semmiben sem különbözik a tömör belsejű társaitól.

A különbséget akkor érzékeljük, amikor a boltból kilépve felkapjuk a hónunk alá, és sokkal könnyedebb léptekkel haladunk a furgon felé, mint azok, akik homlokban kissé meggyöngyözve emelgetik a csomagolást. Természetes a beszerelésnél is egy kicsivel könnyebb dolga van a mestereknek, ha a beltéri ajtó könnyített vázszerkezetű. A felhasználó pedig a lágyabb, könnyedebb használatot érzékeli nyitás, illetve zárás közben.

MDF beltéri ajtó kínálatunkat megtekintheti az alábbi képekre kattintva:

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!