Ablakcsere

Precíz és gyors ablakcsere szolgáltatásunkat Budapesten, Debrecenben és ezek 50 km-es vonzáskörzetében nyújtjuk sok éves tapasztalattal.

Amennyiben az ország más részeiben szeretné igénybe venni ablakcsere szolgáltatásunkat, erre is van lehetőség kiszállási díj megfizetése mellett.

Panellakásokban és téglaépítésű épületekben is vállaljuk a nyílászáró cserét.

Az ablakcserével általában egy nap alatt végzünk, így nem kell tőle tartania, hogy hosszú ideig felfordulás lesz. A munka végeztével a nyílászárók környékét összetakarítjuk, a törmeléket elszállítjuk.

Az alábbiakban megismerheti, hogyan zajlik nálunk a műanyag ablakcsere folyamata, mire számíthat, ha tőlünk rendeli meg a régi nyílászáróinak cseréjét.

Felmérés és tanácsadás, gyártás

DECEUNINCK Optimum műanyag ablak

A felmérés során kimegyünk az ablakcsere helyszínére és felmérjük milyen munkálatokra, mennyi és milyen nyílászárókra lesz szükség.

A felmérés után együtt meghatározzuk a legapróbb részleteket is. Segítünk kiválasztani a nyitási irányt, a nyitási módot, a színt, a profilt, az üveget, a mintázatot, a kilincset, a párkányt, egyéb kiegészítőket. A tanácsadás során minden felmerülő kérdésére választ adunk, így nem maradnak bizonytalan részletek. Illetve mindenre felhívjuk a figyelmet amire egy laikus nem gondol első pillanatban.

Miután minden részletben megegyeztünk. Elkezdődik a nyílászárók gyártása.

Műanyag ablakcsere

A megbeszélt időpontban kollégáink megkezdik az ablakcsere munkálatait.

Fontos, hogy a cserélendő nyílászárók környékét szabaddá tegyék a számunkra a zavartalan munkához.

A műanyag ablakcsere panellakásokban egyszerűbb, tervezhetőbb, kevesebb kosszal járó folyamat.

Téglaépítésű lakásokban a bontás folyamata több kosszal és utólagos javítási munkálatokkal jár. Javasolt, hogy a bútorokat takarják le fóliával a nagy porképződés miatt.

Ablakcsere 1. lépés:

Régi ablakok kibontása

Amikor megérkezünk a helyszínre, bevisszük az új ablakokat és ajtókat az épületbe, leakasztjuk mindegyik ablakszárnyat és a legutolsó munkafázisig félretesszük.

A bontás a régi ablakszárnyak leakasztásával kezdődik. Ezután a régi ablaktokok kibontásával folyatjuk a munkát.

Téglaépítésű lakásoknál a megrendelő dönti el, hogy kifelé vagy befelé kerüljenek a tokok kibontásra. Amelyik oldalon a bontás történik, ott nagy valószínűséggel utólagos helyreállításra is szükség lesz. Igyekszünk elkerülni, hogy sérüljön a vakolat, de ezt biztosítani nem lehet. Sajnos előfordulhat, hogy a bontással ellentétes oldalon leesik a vakolatból.

Panel lakások ablakcseréjénél általában nincs szükség helyreállításra.

Finoman szedjük ki az ablaktokokat a helyükről, több darabra vágjuk a tokot és kiemeljük a helyéről. A kiszedett tokokat és szárnyakat kihordjuk az épületből. Kérésre elszállítjuk.

Alaposan letakarítjuk a falnyílásokat, pormentesítjük, eltávolítjuk a30px törmelékeket és rendet teszünk a helyszínen. 

Ablakcsere 2. lépés:

Új műanyag ablak beépítése

Az ablak beépítés amennyiben sorolni kell a szerkezeteket, a méretre vágott soroló beillesztésével és a szerkezetek összesorolásával kezdődik.

A beépítéshez előkészített tokot beillesztjük a helyére, beállítjuk vízszintbe és ideiglenesen ékekkel rögzítjük.

A beállított tokot csavarokkal rögzítjük biztonságosan a falban, majd a keletkezett szerelési hézagokat PUR habbal töltjük ki. A PUR hab kiválóan hőszigetel és kitölt minden rést, azonban nem UV- és nedvességálló, ezért a megszilárdulása és a felületének simára vágása után szükséges befedni.

Panel lakásokban az ablak beépítés során az ablakkal megegyező színű műanyag szegőléccel körbeszegjük az új ablaktokokat kívül és belül is. A szegőléc kívülről véd, belülről pedig, szép, esztétikus kinézetet kölcsönöz.

Felakasztjuk az ablakszárnyakat és beállítjuk. Eltávolítjuk a védő fóliákat és átadjuk az új nyílászárókat. Ezzel el is készült az ablakcsere.

Téglaépítésű házaknál az ablakcsere után a falnyílást körbejavítjuk, amennyiben megrendelő kéri ezt a szolgáltatásunkat. A javítás történhet gipszkartonnal vagy habarccsal is. A javítást utólag javasolt lefesteni, hogy az eredmény tökéletes legyen.

Ha ablakpárkányra is szükség van, méretre vágjuk a párkányt és a helyére próbáljuk. Ezután a végzárót is levágjuk és rászereljük a párkányra. Leszedjük a védőfóliát és a beszereljük a párkányt a helyére.

A munkánk végeztével a régi nyílászárókat és tokjaikat, a törmeléket elszállítjuk.

Ha felkeltette érdeklődését műanyag nyílászáró csere szolgáltatásunk, kérje felmérésünket!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!