A modern beltéri ajtó felépítése és főbb típusaiAzt már a gyártók is régóta tudják, hogy a modern beltéri ajtó ellenáll a nyílászárók két legnagyobb ellenségének, a nedvességnek és a vetemedésnek. Hogy ezt az ellenállási képességet biztosítsák, az ajtó testét a régen alkalmazott faléc helyett feldolgozott faipari alapanyagból készítik, ezt az MDF vázat papírrácsos, faforgácsos, vagy lyukfuratolt faforgácsos, esetleg Styrofoam belsővel látják el.

Így a fa hibái, mint például a görcs, vagy a feszültség nem jelentkeznek, ebből adódóan a vetemedés kockázatát is a minimálisra lehetett csökkenteni. A homogén és merev vázra ezután valamilyen fóliát applikálnak, így készül el a laminált ajtó, melynek főbb típusait az alábbiakban ismertetjük. A jó ajtóhoz jó tok is jár, ezek szintén hasonló eljárással készülnek.

 

Premier beltéri ajtók – bőven kielégítő teljesítmény

A legegyszerűbb és legkedvezőbb árú termékek azok az új generációs laminált nyílászárók, melyeknél az MDF vázra egy papír alapú fóliát kasíroznak. A fólia lehet homogén, egyszínű, vagy a természetes hatás kedvéért különféle faerezetes mintázatú. Egyszerű, mégis mutatós mivolta miatt előszeretettel vásárolják társasházakba. A Premier beltéri ajtó család ár/érték arányban is kitűnő választás.

 

Variációk széles tárházát kínálja a CPL ajtó

Akik ennél többre vágynak, számukra a CPL ajtó a megfelelő választás. Ennél a típusnál a lefóliázott ajtó felületét egy akril lakkréteggel kezelik, melynek eredményeképp egy keményebb, erősebb felületet kapunk. Ez jobban ellenáll a külső fizikai behatásoknak, például a karcolásnak. Nem meglepő módon ezek a legkeresettebb termékek a piacon.

Ami még mellettük szól, hogy egyedi méretben is rendelhetők, s mivel mintázatban, színben, üvegezésben elképesztően széles variációs lehetőségek állnak rendelkezésre, mindenki megálmodhatja a számára legszimpatikusabb variációt. Családi házakban kedvelt típus, s habár keménysége miatt közintézményekben is remekül helyt áll, magasabb árfekvéséből adódóan ott kisebb arányban fordul elő.

 

Vákuumfóliás beltéri ajtóval a biztos hatás kedvéért

A vákuumfóliás beltéri ajtó gyártási technológiája kissé bonyolultabb az előbbieknél. Ennél a típusnál a vázra, – mint ahogyan a neve is mutatja – vákuummal rögzítik a műanyag alapú fóliát, így az teljesen felveszi annak alakját, s azon szilárdul meg. A vákuumfóliás termékek erősebbek, ugyanakkor drágábbak a CPL fóliás termékektől. Hasonlóan azokhoz, középületekbe nem, inkább családi házakba vásárolják.

Gyakran találkozhatunk még az MDF ajtó kifejezéssel is. Klasszikus értelemben véve ez azt jelenti, hogy az MDF vázat erős papírráccsal merevítik, majd MDF lapokkal burkolják. Az így előállított ajtólapokat fehérre festik, esetleg előzőleg valamilyen mintát marnak bele. A másik lehetőség, hogy festés helyett vákuumfóliával burkolják be az ajtólapot, egy tartós, szélesebb körben variálható termékcsaládot állítva elő.

Valamennyi termékünk utólag szerelhető tokos, így a beszerelés nem jár nagy felfordulással, emellett gyorsan meg is oldható. Reméljük, Ön is megtalálta a megfelelő termékcsaládot, kérem, böngésszen beltéri ajtóink között ide kattintva! Személyesen is állunk rendelkezésére bemutatótermünkben!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!