A kétszárnyú beltéri ajtóÁltalában a kétszárnyú beltéri ajtó kertesházakban fordul elő, ahol a szobák nagysága megköveteli, hogy nagyméretű falnyílás társuljon hozzá a jobb kinézet és a praktikum érdekében. Kialakításukat tekintve lehetnek szimmetrikusak vagy aszimmetrikusak, attól függően, hogy melyik megjelenést preferáljuk jobban. Természetesen előfordulhat, hogy az aszimmetrikus megoldás lesz az egyetlen járható út, de ez nem kőbe vésett.

A kétszárnyú beltéri ajtó lehet dekorfóliás, ezek a Premier ajtócsalád tagjai. De készülhet CPL, vagy akár festett kivitelben is. Ha a dekorfóliás mellett döntünk, akkor kissé korlátozott a választék, mivel a Magyar Szabványnak megfelelő méretekben állítják elő őket.

Ennek méretei a következőek: 150×210, 180×210 és 200×210 cm. Ezek mindegyike szimmetrikus megoldás. Színek tekintetében a leggyakrabban keresett hat-hét változatból van lehetőség választani, amelyek pár havonta módosulhatnak, kiszolgálva a vásárlók igényeit.

A CPL kétszárnyú beltéri ajtó esetében azonban sokkal nagyobb választék áll rendelkezésünkre. A dekorfóliással ellentétben a CPL-ek már egyedi méretben is készülnek, így akár aszimmetrikus megoldást is kivitelezhetünk. Az egyedi méretről egy rövid kitérő: a nevével ellentétben ez nem jelenti azt, hogy felárat kellene fizetnie azért, mert a Magyar Szabványtól eltérő méretű nyílászáróra van szüksége!

A LEGKEDVELTEBB KÉTSZÁRNYÚ BELTÉRI AJTÓ KIVITELEK:

Visszatérve ezekre a termékekre fontos kiemelni, hogy a CPL-ben találhatja meg minden vásárló a számára tökéletes nyílászárót. Közel hetven féle fólia közül van lehetősége a megrendelőnek választania, melyek mindegyike tökéletesen tudja képviselni a tulajdonos ízlésvilágát.

Emellett lehetőség van a szálirány variálására, vagy akár az intarziás megoldás mellett is dönthetünk, amely kifejezetten figyelemfelkeltő tud lenni. Létrehozásánál egy- vagy kétféle fóliát szoktak használni, attól függően, a megrendelőnek mire van igénye. Egyfélénél a szálirány többszöri módosítása bonyolítja a felszín kinézetét, kétfélénél pedig már a színekkel is egyaránt lehetőségünk van játszani.

 

A kétszárnyú beltéri ajtóEzen kívül üveges változatot is létre lehet hozni a CPL-ekből, azonban ez igaz a dekorfóliásokra is. Az üvegek igazán egyedivé tudják varázsolni az összképet, főleg, ha nem egyszerű, átlátszót választunk, hanem katedrál üveget, amelynek mintázata igazán sokféle lehet. Fontos, hogy a katedrál üvegek a fényt átengedik, azonban az illetéktelen pillantásokat távol tartják az ember szobájától.

A festett kétszárnyú beltéri ajtó ugyanolyan helyzetben van, mint a dekorfóliás. Szimmetrikus és aszimmetrikus kivitelben is egyaránt el lehet készíteni. Felszínét fújással festik a megrendelt színre, amely leggyakrabban a fehér szokott lenni. Ettől függetlenül lehet más színekkel is tervezni, mivel rengeteg féle árnyalatot ki tudunk keverni. Ráadásul a festék igazán időtálló, azaz nem veszt a színéből az évek múlásával.

A festett termékeknél nincs szó intarziás és üveges megoldásokról, azonban lehetőség van arra, hogy a felszínébe dekorációs célt szolgáló mintákat marassunk. Ezek pár milliméter mélyre hatolnak az MDF lapba, amelyből készül a nyílászárónk, és a legkülönbözőbb mintázatokat vehetik fel. Nézzen szét galériánkban, ugyanis a képek ebben a helyzetben többet mondanak minden szónál!

Ha a közeljövőben tervez kétszárnyú beltéri ajtó vásárlást, keressen fel bátran bennünket! Debrecen területén belül ingyenesen végzünk helyszíni felmérést, ahol lemérjük a lefedni kívánt falnyílások méreteit, majd ehhez tartva magunkat elkészítjük az Ön számára tökéletes nyílászárót!

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!